Aberdonia automobiles, 1911 to 1915 London, England, UK

Aberdonia Logo

Aberdonia (car)

1912 Aberdonia, Landau

1912 Aberdonia Landau

The Aberdonia was an English car manufactured in Park Royal, London from 1911 to 1915 by the coachbuilders Brown, Hughes and Strachan. The engine was a 3160 cc, 4 cylinder, side valve unit rated at 20 hp for taxation purposes. It cost £500 with seven-seated touring coachwork, or £700 with “special landau body”.

At the 1911 London Motor Show a one-off design, mid-engined and forward-control with the driver ahead of the engine was displayed.

1911 Aberdonia Park Royal Landau1911 Aberdonia Park Royal Landau

Aberdonia

Aberdonia ad.

Brown, Hughes and Strachan Ltd Park Royal Model De Luxe Town Landau. BHS The Standard of Quality

Brown, Hughes and Strachan Ltd Park Royal Model De Luxe Town Landau. BHS The Standard of Quality

brown hughes strachan aberdonia 002

brown hughes strachan aberdonia-13

Blog about Strachan and Brown

 

There is no more info about the Aberdonia to find on the www. When you have info, than I would like to get it, and make this blog more complete.

See also

List of car manufacturers of the United Kingdom

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.