ZHONGTONG Bus Holding Co Ltd

Zhongtong logo

ZhongTong Bus

2012 ZhongTong bus van het gemeentevervoersbedrijf van Rabat wacht bij de eindhalte aan de Atlantische oceaan. Juli 2012

 Een ZhongTong bus van het gemeentevervoersbedrijf van Rabat(Marokko) wacht bij de eindhalte aan de Atlantische oceaan. Juli 2012

ZhongTong Bus

(voluit Zhongtong Bus Holding Co Ltd ((zh) 中通客车) is een Chinese autobusfabrikant uit Liaocheng in de provincie Shangdong. Het aan de Shenzhen Stock Exchange genoteerde bedrijf is een van China’s grootste busondernemingen.

Geschiedenis

Het bedrijf werd in 1958 opgericht als de Liaochengse Voertuig Fabrikatie en Reparatie Onderneming, en begon in 1971 met de fabrikatie van bussen. Na een aantal naamswijzigingen staat het bedrijf sedert 1998 bekend als de as Zhongtong Bus Holding Co Ltd in 1998.

Bussen

Het bedrijf fabriceert bussen in alle soorten en maten, van 6 meter lange lichtgewicht bussen, tot 18 meter lange gelede luxebussen. Het bedrijf doet ook aan hybride bustechnologie

Zhongtong Bus

Zhongtong Bus Holding Co., Ltd.
中通客车
Industry Automotive
Founded 1958
Headquarters Liaocheng, China
Area served Worldwide
Key people Qingfu Wang (President and CEO)
Products Buses
Employees Approx. 3,000
Website www.zhongtongbuses.com

Zhongtong Bus Holding Co., Ltd. (SZSE: 000957) (Chinese: 中通客车; pinyin: Zhōngtōng Kèchē) is a Chinese bus manufacturing company based in Liaocheng, Shangdong Province. The company is listed on the Shenzhen Stock Exchange, and is one of China’s major bus makers.

History

Originally founded in 1958 as Liaocheng Vehicle Manufacturing and Repair Factory, the company began building buses in 1971 and after a series of name changes adopted its current name of Zhongtong Bus in 1998.

Products

Zhongtong Bus’ products range from 6-meter light buses to 18-meter high-end luxury buses, including road, urban, light, and Hybrid electric buses.

Zhongtong LCK6103GA Zhongtong LCK6103G

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Zhongtong bus in service in Shenzhen

Zhongtong LCK6121GHEVA Zhongtong LCK6121GHEV

Operations

The company states the combined floor-space of its facilities total around 300,000 square meters. A subsidiary, Xinjiang Zhongtong Bus Co Ltd, is responsible for a production line that became operational in 2007.

Major customers

Zhongtong Bus’ major customers include the city of Jinan, Shandong Province. It is also custom made for TransJakarta, a Bus Rapid Transit system in Jakarta, capital city of Indonesia.

2012 ZhongTong bus van het gemeentevervoersbedrijf van Rabat wacht bij de eindhalte aan de Atlantische oceaan. Juli 2012 ZHONGTONG  CITY BUS  LCK6830G-2 Zhongtong a China Zhongtong b China Zhongtong Bova China OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zhongtong c China Zhongtong d China Zhongtong LCK6103G Zhongtong LCK6121GHEV Zhongtong logo

1-1b 2009 Zhongtong 0706193818788 2010 LCK6180G - Zhongtong 18m BRT City 2011 Zhong_Tong_Sparkling_-_Buses_Mancilla___Dic_2011 2012 Zhong Tong Bus 2012 Zhongton 0628112804683 2013 Zhongtong 160043C63-2 ZHONGTONG  CITY BUS  LCK6830G-2 Zhongtong 20100416085121315 Zhongtong 20100504013409149 Zhongtong Bus 201312171536208170 Zhongtong bus spare parts Zhongtong_BUS_Creator_8-12_Meter_Passenger_Vehicle Zhongtong_Bus_Nevigator_8-13_Meter_Bus zhongtong_LCK6129W_passenger_bus

####

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.