Buses bodybuilders LANSEN The Netherlands

Carrosserie Lansen logo vignet

This is going to be a very short blog.

Daf 122 met carrosserie van Lansen, met het kenteken UB-30-32. Voorheen bus 22 van de WATO te Nijverdal. Opname station Enschede NSDaf 122 met carrosserie van Lansen, met het kenteken UB-30-32. Voorheen bus 22 van de WATO te Nijverdal. Opname station Enschede NS

I saw the name carrosserie Lansen on several buses, but can’t find them back. Only four different ones, and I don’t know anything about the history too. The WWW can’t make me any wiser. So here is what I have:

Carrosserie Lansen Bedford bCarrosserie Lansen Bedford © Alex Miedema

Carrosserie Lansen Bedford a

Carrosserie Lansen Bedford © Alex Miedema

Carrosserie Lansen Bedford c

Carrosserie Lansen Bedford © Alex Miedema

Carrosserie Lansen Bedford

Carrosserie Lansen Bedford© Alex Miedema

1965 DAF TB carr. Lansen1965 DAF TB carr. Lansen

1965 Opel Blitz Lansen WATO 17 Tet 0801965 Opel Blitz Lansen WATO 17 Tet 080

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

8 thoughts on “Buses bodybuilders LANSEN The Netherlands”

 1. Hi,

  Ik zat toevallig te googelen en vond je website.
  Leuk dat je over de Lansen bussen schrijft.
  Er is inderdaad weinig tot niets over te vinden maar als je iets specifieks zou willen weten mag je me mailen want mijn opa was Johannes Lansen uit ‘S Gravenpolder en hij is de maker van deze voertuigen 🙂

  Mvg,
  Roald Jansen

  Like

   1. Hallo Roel Ras, helaas lijkt nergens een afbeelding of logo van Lansen te vinden. De enige foto met plaatje heb ik al proberen te vergroten, maar heeft zo weinig pixels dat ik het niet scherper krijg dan zoals nu te zien. Ik hoop dat je alsnog een afbeelding of foto kunt vinden en dan hou ik me vanzelfsprekend aanbevolen.Voor nu een hartelijke groet uit Schiedam. Jeroen.

    Like

 2. Hallo Mensen
  Ben een kleinzoon van Opa Kees Lansen en heb in 1952 de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de carrosseriefabriek fa. C. Lansen en zoon. Dit was in Sirjansland een klein dorpje op Schouwen Duiveland waar Opa boerenwagenmaker was. Maar met de opkomst van de grotere wagenmakers die industrieel begonnen te fabriceren was de kleine ambachtsman kansloos. Mijn Ome Jo de Opa van Roal Jansen was de stuwende kracht om over te gaan naar carrosseriebouw.. Ikzelf heb nooit hoeven denken wat ik worden zou, dat was carrosseriebouwer..Na de ramp in 1953 was alles onder het zoute water komen te zitten en waren mijn opa en oom tijdelijk geëvacueerd in ‘s Gravenpolder. Hier huurden zij een loodsje en gingen met een mosselschipper uit Yrseke hun machines ophalen om in ‘s Gravenpolder deze te kunnen opknappen. Hier zijn ze echter nooit meer weggegaan. Hier heb ik ook mijn vak geleerd als carrosseribbouwer..Wij werkten met een man of vier vijf en deden c.a. drie maanden om een toerbus te bouwen. Maar de specialisatie was eigen Dentalcars (School Tandartswagens) boekenbussen en brandweerwagens. Ik heb het hele fotoarchief digitaal in mijn bezit. Als iemand iets meer wil weten hoor ik het wel.
  Vr. groet Kees Bolle

  Liked by 1 person

  1. Hallo Kees Bolle, ik ben zeer geïnteresseerd naar alles wat met carrosseriefabriek fa. C Lansen te maken heeft, dus alles wat ik mag zien en eventueel gebruiken kan om dit deel van de geschiedenis wat completer en mooier te maken ben ik blij mee. Je kunt me bereiken op jeroenheetkamp@yahoo.com. Bij voorbaat dank en gegroet. Jeroen.

   Like

 3. Hallo Jeroen
  Ik heb naar Roel Ras een foto gestuurd van het bedrijfspand uit ‘s Gravenpolder.
  En ook een tekening gemaakt van het bedrijfslogo zoals dat voor en achterop de bussen zat.
  Ik zal die ook naar jou mailen
  Groet Kees

  Like

 4. Dag via mijn neef kees Bolle ben ik hier terecht gekomen ik ben de oudste dochter van Johannes l
  Lansen. Wat leuk dat u zoveel interesse heeft in het bedrijf van mijn vader, Omdat het niet meer bestaat en voor de tijd van de computers was is er waarschijnlijk niet veel over bekend, Zoals U aan de bouw van vooral latere bussen kunt zien was mijn vader zijn tijd ver vooruit. De bussen waren strak gestroomlijnd. Dat is aan deze foto`s nog niet te zien want deze zijn van heel in het begin. Ook heeft hij bussen gemaakt voor vervoer van invaliden met een lift dat was er toen nog niet, Hij ontwierp en tekende alles zelf en werkte overdag mee in de fabriek, Als U vragen hebt zal ik ze proberen te beantwoorden of aan mijn moeder vragen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.