Hoe zal ik eens beginnen? Buses AABENRAA Denmark

Hoe zal ik eens beginnen? Buses AABENRAA Denmark

1984 Aabenraa Tallin Estonia

1950 AABENRAA 

Als je met een nieuw blog begint, en het is over een vast onderwerp dan moet je je laten lijden. In dit geval was ik de afgelopen maanden bezig om een verzameling aan te leggen van om te beginnen auto’s, hulpvoertuigen, als brandweerwagens, ambulances, lijkwagens, maar als je eenmaal zo’n categorie hebt waar blijf je dan met ambulanceschepen, helicopters, vliegtuigen, militaire soorten voertuigen, trucks en dergelijke, dus dat is een hele brede categorie geworden. Verder kwam ik taxi’s tegen, bussen, bromfietsen, motoren en ik durf te zeggen dat er voor iedere dag sinds ik hiermee begon wel een nieuw merk bij is gelomen in mijn verzameling. Die verzameling pastte eerst nog op een memory stich van 2GB, maar is inmiddels de 20GB dik voorbij.

Aabenraa 2003 Kopenhagen Denemarken

Ik vertelde al dat ik bezig was met een schijfje te maken voor onze vriend de buschauffeur, en daarvoor wilde ik eerst de bussen fatsoenlijk op een rijtje hebben. Nu is ook dat nog een kunst apart, want alleen al bij bussen in de categorie A zijn er meer dan 55 merken die met een A beginnen.
Toen ik die vervolgens naar Facebook overbracht bleek dat de gegevens die bij iedere foto hoorden ook nog

AABENRAA M 82 (1985)

handmatig aangevuld moesten worden en had ik er plotsklaps een paar honderd grijze haren bij. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3716178709346.2176584.142208451&type=1&aft=3716426435539&l=747efbdf4d
Ik ben er overigens nog niet uit. Alleen al hoe laat je deze site er ook weer goed uitzien?, en met welke kleuren ga ik werken?, en zo meer pracktische problemen vind je op je weg. Nu scheelt het wel dat ik ondertussen ook na de migratie naar Worldpress alweer wat ervaring heb op http://hotrose.weblog.nlDe site waarop ik samen met mijn vrouw Rose een dagboek bijhoud. Daar hebben we al bijna 1500 blogjes bij elkaar geschreven.

AABENRAA – VOLVO B10M 60

Ik begin dus nu gewoon met de eerste A en een paar daarbij behorende prachtfoto’s, en dan zien we daarna wel verder. In dit geval gaat het over het merk Aabenraa. Dit is een volkomen ongeïspireerde bus afkomstig uit Denemarken en valt onder het Volvo Imperium.http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Aabenraa_buses Ik heb de neiging om geen bus te laten zien. Er rijden er echter wel veel van rond, in Zweden, Denemarken, Litouwen en letland. Ikzelf had voordat ik ging verzamelen nog nooit van dit merk gehoord en dat zal voor velen van jullie lezers mogelijk ook zo zijn. Toch als je vooraan het alfabet begint kun je moeilijk het eerste merk overslaan, al is het nog zo lelijk.
Ik ben overigens reusachtig benieuwd of er veel volgers gaan komen. Hadden Rose en ik of de family Hotrose in het begin nauwelijks volgers. Op zijn hoogtepunt waren dat er soms wel 3000 per dag. Dat verwacht ik hier niet hoor, zeker niet nadat de migratie van typepad naar Worldpress zo dramatisch verliep, maar we zullen het vanzelf zien.

1982 Volvo -Aabenraa Bus Denemarken © John Veerkamp

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.