Buses, Trucks, Cars, Firebrigade, DASSE Belgium

Buses, Trucks, Cars, Firebrigade, DASSE Belgium

 

Dasse

Dasse is een Belgisch historisch merk van tricarsauto‘s, brandweerauto‘s, autobussen en vrachtauto‘s.

De bedrijfsnaam was: Gérard Dasse, Dison.

Gérard Dasse was een technicus die zich toelegde op elektrische installaties en loodgieten. Samen met zijn zonen Armand en Yvan bouwde hij in 1894 een eerste tricar, met een horizontale 2½ pk-motor. De machine had één voor- en twee achterwielen. Bij de volgende, die in 1895 of 1897 werd gemaakt, was het andersom. De tweede machine volgde dus meer de lijnen die Léon Bollée had uitgezet.Deze tricar van Dasse was watergekoeld.

In 1896 werd een quadricycle gebouwd, en in 1898 weer een tricar (dit was de eerste die verkocht werd).

Dasse zou zich tot ca. 1930 echter bezighouden met de productie van auto‘s, brandweerauto‘s, autobussen en vrachtauto‘s.

01

 1898 Dasse

02

1899 Dasse

03

1899 Dasse

04

1900 Dasse driewieler

05

1904 Dasse Rear Entrance Tonneau

06

1907 Dasse Marguerite Brandweerwagen

07

1908 Dasse

08

1909 Dasse

 09

1910 Dasse Spider

10

1911 DASSE VERVIERS

111912 Dasse Baybe

12

1912 Dasse Torpedo

13

1914 Dasse 1500 f België

14

1914 Dasse 1500 Open België

15

1922 Dasse Torpedo

16

1923 Dasse Type B

17

1924 Dasse

18

1924 Dasse Militaire

19

1930 Dasse bus

20

1931 Dasse België

FIN

Filed Under: BELGIUMBUSESCarsDASSEFirebrigadeTrucks

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

2 thoughts on “Buses, Trucks, Cars, Firebrigade, DASSE Belgium”

 1. beste Jeroen

  Hopelijk ben je nog steeds aan het werk; zo ja dan had ik graag je expertise ingeroepen.

  Kan je een seintje geven als ik mag storen ?

  vriendelijke groet,

  Willy

  Liked by 1 person

  1. Vragen staat vrij. Het enige nadeel is dat ik instabiel ben en daarmee zowel voor mezelf als voor anderen minder betrouwbaar ben. Ik vind dat heel erg lastig, maar dat is het nadeel van mijn huidige leven. Groetjes.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.