Buses, Cars, Army Equipement Chenard et Walker France

Buses CHENARD & WALCKER France

Buses Chenard et Walker France

01
02Ansicht.
Chenard et Walker was a carmaker, and they made the most beautiful and fast cars. Look at the result at Le Mans.
03
Chenard et Walcker – Le Mans 1923
04
24uur van Le Mans 1923 a one-two for Chenard & Walcker on Michelin tyres
05
1933 Chenard et Walcker Mistral
Only at the end the made buses, and vans, some equipment for the Military.
06
Chenard & Walcker P 19 1917
07
Chenard & Walker artillery tractor
08
Chenard et Walcker-FAR, known as the ‘Pony Mécanique’
09
10
1946 CHENARD AND WALCKER ‘COV’
11
Chenard & Walcker camionnette cat 1946
12
Ambulance 1949 Chenard et Walker
13
1949 Chenard et Walker
14
15
Chenard & Walker-1911-10-kiderlen
17
Chenard & Walcker Camper
18FR. Chenard & Walcker 1500
19
Chenard & Walcker camionnette cat 1949
20
Look at the NOSE
21
I thought it might be Walcker, so I looked for Chenard Walcker
22
23
Chenard & Walcker camionnette cat 1948
24
Chenard Walker 1500
25
Chenard & Walcker camionnette cat 1950
26
Chenard & Walcker-1924-11-Beers advertentie november 1924

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

3 thoughts on “Buses, Cars, Army Equipement Chenard et Walker France”

 1. dag Jeroen, Mag ik hopen dat je behandeling is aangeslagen? Wil graag nl. overleg met je over een Peugeot truck uit 1923; waarschijnlijk een Chenard-Walcker. Voor een kennis van me probeer ik alvast wat geschiedenis over de kar te vinden; hij heeft een – waarschijnlijk – wrak in een Franse schuur bij zijn huis daar staan. Ik heb de man aangespoord foto’s te maken. Wil kijken wie in de wagen geinteresseerd is/het wil opknappen, wat de waarde in de huidige minimale conditie is, e.d.
  Beste groet, Bram Wilderink, Arnhem;

  Liked by 1 person

  1. Dank je wel Bram, ik houd me staande, maar situatie blijft erg instabiel. Ga niet bij de pakken neerzitten. Ben zeer geïnteresseerd in de eventuele foto’s. Groet. Jeroen.

   Like

 2. Pingback: Homepage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.