Buses BMC Britisch Motor Corporation first UK now Turkey

Bussen BMC Britisch Motor Corporation GB

BMC is de Britisch Motor Corporation. Qua bussen maken ze die al heel lang, maar momenteel eigenlijk hoofdzakelijk nog in Turkije.http://en.wikipedia.org/wiki/British_Motor_Corporation Vroeger maakten bijna alle Britse merken deel uit van deze corporatie. Maar die hebben het lang niet allemaal overleefd. We beginnen met een stel ouwetjes, om te beginnen dit safari busje uit 1967, maar die werd nog in Engeland gemaakt.

BMC 250 JU 1967
BMC 550FGK .Marshall 29 seater bus.Ex-Gibralter Goverment
BMC 1935 gebouwd door Ayats busbuilders in Spain, een beauty
BMC Chassis Training123 Australia
BMC 550Fg Leyland LexBus Livingbus
BMC Laird 920LP . Hind B-F. Ex-Carlyle School Bus 1969
BMC Rosette 1964 Sweden
BMC Training Vehicle

En nu gaan we dan over naar de huidige generatie bussen, die er bepaald niet mooier op geworden zijn. Wel luxer.

BMC Levend XL Dolmuş Antalya Turkije 2010
BMC 250 SLF 2010
BMC Belde (2005) Turkije
BMC Belde 220-17C 1 Antalya Turkije 2004
BMC bus 3 Buzau
BMC Belize
BMC Bus 27 seats
BMC verlengd
BMC Karisma (2009)
BMC Condor (2004) UK
BMC mini bus-taxi-dolmuş in Istanbul
BMC Probus at the 2008
BMC Probus LX
BMC Procity 4 Antalya Turkije
BMC Probus
 BMC Probus 850 Club (2006)
BMC Midilux L (2008)

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.