Buses BENZ Germany

Bussen BENZ Duitsland

Carl Friedrich Benz

Vandaag gaan we naar Duitsland. En naar een behoorlijke tijd geleden ook. Zelf heb ik het woord Benz altijd gekoppeld aan Mercedes, toch blijkt dat niet vanaf het begin te kloppen.http://nl.wikipedia.org/wiki/Carl_Benz geboren in 1844 stichtte in 1983 in Mannheim Benz & Co.
Daarna werd er eerst samengewerkt in Benz Gaggenau vanaf 1909.
http://www.scribd.com/doc/45786689/1909-Benz-Gaggenau-Motor-Vehicles
Hij maakte wel een der eerste auto’s en pas nadat Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach erbij betrokken werden werd het eerst Daimler en weer later pas Mercedes Benz. Daarover pas veel later meer.
De eerst Trucks en Bussen stammen uit de Benz Gaggenau tijd. Ook het eerste logo  komt dan tevoorschijn.

Benz prospekt catalog
benz gaggenau 2 cna cnb
Benz Gaggenau
Benz minibus
benz-gaggenau ad 1916-benz Afd Amsterdam Amsteldijk 10
Bussen Benz trolley 1911
Benz 1927
Benz Gaggenau 01 CZ
Benz Gaggenau
Benz 1910
Benz-Gaggenau 2 CNa bus with low-floor frame, 1925
benz-busse-oldtimer-02b-0149
Benz-Gaggenau-2-CNa-River-Moselle-area-1927

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.