Buses ARNA Norway

Bussen ARNA, een bus uit Noorwegen

Arna Scania-Vabis-Moerebil-hh
Arna Mercedes-RE80234

Op naar Scandinavië vandaag. Opnieuw een busmerk waarik tot ik naar bussen ging zoeken nog nooit van gehoord had. We komen in Noorwegen, specifieker in Bergen, bij de fabriek van ARNA. Ze maken het Chassis en de opbouw, maar voor de motor gebruiken ze veelvuldig motoren uit Zweden Volvo en Scania Vabis, Duitsland Mercedes Büssing en Man, Nederland DAF, en je ziet er een doodenkele uitgerust met een Renault Motor. Hoe ik ook zoek, ik kan geen LOGO vinden.
Dan doen we het maar gewoon met bussen toch.

Bezoek ook eens het andere blog van Hot en Rose: the Family Hotrose op:
http://familyhotrose.blogspot.com

Arna 149 Scania Vabis B62 O-666 1954
Arna 1984 Litouwen
ARNA Volvo-AurlandKommunaleRutebilar-hh
Arna 1998 Talinn Estland
Arna Comet 330-350 – tur-langrutebuss 1996
ARNA DAF E-5443 TB-1971-510
Arna DAF-SR40734a combi bus truck
Arna Man-SP64664bs
Arna DAF-Romerrikebusstrafikk-hh
Arna Scania 631 Flaskebekk-krysset hh
Arna Mercedes 1990 Vilnius Litouwen
Arna Volvo-SN84100b
Arna Scania 1967
ARNA DAF-SR36904b Combi Bus Truck
Arna ZF10539af
Arna Renault-SP64949b
Arna Volvo-SP61334a
ARNA MAN-SR60706a
Arna Mercedes -DC36484asoml
Arna Volvo B10M Leddbuss met nr.740
Arna Lagune (1989) Palanga Litouwen
Arna Mercedes-SP45237a
Arna DAF-SR51110a
Arna Mercedes-JU33410a

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.