Buses BERLIET Lyon France I

Français : Dernier logo en date (1959) de l'en...
Français : Dernier logo en date (1959) de l’entreprise Berliet (Photo credit: Wikipedia)

Bussen BERLIET France I

Logo Locomotive Berliet

http://nl.wikipedia.org/wiki/Berliet
Mr. C Berliet werd geboren in 1866, en maakte zijn eerste verbrandingsmotor in 1893. Dat was het begin van eerst auto’s, maar al snel volgden ook bussen en trucks. Vooral ook op militair gebied hebben ze heel wat voertuigen gemaakt. Hier laten we voorlopig alleen de gigantische reeks bussen zien.

Logo Berliet
 Logo Berliet
 Logo Berliet
Berliet 1909 Eerste nog steeds rijdende
 BERLIET TYPE M 1910, de tweede die ik vinden kon op het WWW
Deze Berliet is uit 1911
Berliet double-deck bus 1913 Bristol
Berliet tipo C.B.A. – 1913
Berliet Omnibus Expohouille 19l7
Berliet type CBI 1918
Berliet Oslo 1925.
Berliet autocar-GDHV-1927
Berliet GDHV Pullman bus from 1927
Berliet GDHV bus en Renault bus ’30s
Berliet PCK7 1937
Berliet Ad
Berliet BCK 1938 Hbf Sbr
Berliet PCK 7 D 1947

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

4 thoughts on “Buses BERLIET Lyon France I”

  1. Pretty nice post. І just stumbled upon your weblog and wished to say that I’vе
    really enjoyed sսrfing around your blog posts. Іn any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you
    write again soon!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.