Buses AUTOSAN Poland

Bussen AUTOSAN Polen

Autosan A11-12 Sanman
Autosan H9 1970

AUTOSAN SA, een busbedrijf met een oude oorsprong. het bedrijf begon al in 1832, maar toen duidelijk nog niet met auto’s of bussen. Dat kwam pas dik een eeuw later.

Autosan doubledekker H10 1000000

http://en.wikipedia.org/wiki/Autosan Dit merk valt zoals jullie zien nog steeds onder de A. Ongelooflijk, zoveel A’s er zijn. Er volgt hierna nog een hele grote Auwärter, een enorm van oorsprong Duits bedrijf wat ook met allerlei motoren en busbouwers op de gehele wereld samenwerkt. Daarbij vergeleken is Autosan een kleintje, en een minder tot de verbeelding sprekende, zoals de dubbeldekker

Autosan A8V Wetlina Mercedes

die ze maakten in het verleden was leuk, niet mooi, maar wel leuk. De hedendaagde moderne bussen zijn op alle gebieden vergelijkbaar met alles wat er waar op de wereld ook rondrijd. Wat dat betreft gaat mijn voorkeur uit naar de vijftiger jaren waar de fantasie royaal de vrije loop kreeg. Nu lijkt iedere bus op elkaar.

Autosan A1010T DW police bus
Autosan A1212C Eurolider Transexpo 2009
Autosan Eagle (2008) UK
Autosan A1213C Eurolider in Kielce, Poland
Autosan H9-20 Bus France
Autosan Ramzes (2004) Litouwen
Autosan H9-21 uit 2008 Polen
Autosan Sancity + Jelcz M181MB-3
Autosan A1010M Medium, historical bus
Autosan A8V Wetlina City (Osprey) in Kielce, Poland
Autosan H9-21, a very long-running and popular model now discontinued. The current A0909 types are still descended from this one
Autosan H9 1973
Autosan H-9 piętrowy Dubbeldekker
Autosan H9-21 A09 Republic South Africa 34MY 2006
Autosan H7-10I
Autosan H10-10 #OPR A697
Autosan H9-21 A09 #KGR 27NK Gorlice 2006
Autosan H9-21 #Republic South Africa 48MY
Autosan M09LE Sancity – local bus

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.