Historic Cars part IV

Lights of Montreal
Lights of Montreal (Photo credit: Wikipedia)

Oude Auto’s IV

Alfa Romeo Montreal

Het is nu zondagmiddag en ik heb een beetje zin om een blog te schrijven. In ieder geval geen moeilijke of ingewikkelde want ik ben moe, héél moe. Dus neem ik een oud getrouw thema. We hebben

Alfa Romeo Montreal

nog een groot aantal oude auto’s in ons foto archief staan die we de afgelopen tijd op de gevoelige plaat hebben gezet,

Roze Cadillac in Groningen

zoals ze dat vroeger zeiden. De gein voor mij is dat ze vroeger toch meer smoel hadden. Zelfs ik als leek kon bepaalde merken van verre herkennen. Nu letten ze meer op aerodynamiek en daardoor lijken al die merken op elkaar. Je moet duidelijk een kenner zijn om er plezier aan te beleven. De originaliteit zit nu meer in de programmatuur  Zoals bv een meedenkende auto, zo een die remt als het te strak qua timing wordt enz.

Maar die oude zijn stralend van orginaliteit en je ziet de lol van de ontwerpers om iets van zichzelf te laten zien.

Mercedes 205 Diesel terug in Oostrum na Marokko 1988 with Hot in Djilaba

Toch hebben we vandaag nuttige dingen gedaan. Onze hele platenverzameling in tassen gepakt, de pick up is losgekoppeld.

Rollce Royce Corniche

 Morgen worden ze opgehaald door de vrouw van een mede zwemmer uit de groep van Hot. De mede zwemmer Herman, geloof ik, 

Opel olympia 1955 eerst auto Pa Hot
MG 3

heeft een tia gehad en ziet daardoor heel erg slecht. Hij kan nog wel de muziek van de plaat in de computer voeren en deze weer op een MP3 zetten. Dus in de toekomst kunnen we enkele MP3 schijfjes in ontvangst nemen en weer genieten van onze oude platen.

MG Open

 Deze zijn met liefde bijeen gesprokkeld. Een aantal in de winkel gekocht en een groot aantal tweede hands. Als ik mijn ogen dicht doe zie ik mezelf aan het zoeken in de markt.

Citroën Ami 6 [1963] JV-24-80

 Ik bekijk dan de hoes, hoe ziet hij eruit? Dan haalde ik de plaat zachtjes uit de hoes en ook de binnenhoes en pak deze met zachte hand aan de zijkant vast want ik wil er geen vetvlekken op krijgen. Daarna draai ik de plaat zachtjes om terwijl ik naar de oppervlakte tuur, bekijk of er zo min mogelijk krassen opzitten.

Cadillac in the Night

 Als ik die kan tellen dan doe ik de plaat weer in beiden hoezen en pak weer een andere.

Cadillac Hearse

 Ik ben hier, al zeg ik het zelf, goed in geworden en dus is onze collectie met perfecte platen gevuld. Normaliter ben ik niet zo precies, Hot is hier beter in.

1948 Cadillac Fleetwood. Origineel deense auto. Haalt brute 152 pk uit een 5,7 liter V8

Doch mijn platen, juweeltjes en ik hoop dus dat Herman er goed voor zal zorgen. Alweer is er een stukje verleden losgelaten.

1929 Cadillac modelo Town Car por Derham

Op een van de foto’s bij de bus staat Hot in zijn jonge jaren. Ongeveer in deze tijd heb ik hem leren kennen. Wat een snoepje!!!

Opel Rekord Diesel + Hot your host met taxipech over de Waalbrug in Nijmegen

Eerder geplaatst op 5 april 2009 door Rose

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.