Buses AUTO UNION Germany

Bussen Auto Union

Auto Union Dkw-symbol-vorn logo vijftiger jaren
Auto Union logo dertiger jaren
auto-emblemen Audi

Veel bussen van het merk Auto Union zijn er niet te vinden. Eigenlijk is er alleen een klein personenbusje gevonden wat niet eens lang te koop is gebleven. http://nl.wikipedia.org/wiki/Auto-Union http://en.wikipedia.org/wiki/Auto_Union http://en.wikipedia.org/wiki/DKW_Schnellaster http://www.thetruthaboutcars.com/2010/03/the-mother-of-all-modern-minivans-1949-dkw-schnellaster/ In de onderste link word de bus, hier snellaster genoemd zelfs de moeder alle moderne minibussen genoemd. Het was een zuinig, licht busje waar je zeker voor die tijd “comfortabel” van het ene naar het andere punt kon komen. Het merk heeft veel namen gehad. Auto Union, Horch, DKW, Audi, en er zijn er als je de verschillende werelddelen meerekent nog wel meer te noemen. We beginnen met de Horch, een bus voor 22 tot 55 personen.

Auto Union Horch 22-55 passengers
Auto Union   3=6 F800-3 1955
Auto Union DKW Bus Ad
Auto Union op aanhanger voorzijde
Auto Union op aanhanger achterzijde
Auto Union VW Vanagon 1980
Auto Union Dkw‑schnellaster‑bus
Auto Union   F89L 684cc 2 takt 1050kg 1950
Audi, DKW, Horch, Wanderer, Auto Union
Auto Union DKW Flintridge Caravan

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.