Buses ALBION Schotland UK II

Bussen ALBION II

 
 Albion 70, HDG446, on the right and E.C.W. bodied Bristol NHY939 on the left. The Albion was a CX19 Venturer with M.C.C.W. H30-26R new in 1949

Tijd voor een vervolg. Al van diverse mensen gehoord dat ze bijvoorbeeld de Valkyrie zo mooi vinden, en ja dat is ook gewoon een Beauty. Ik ga er nog een paar hele mooie naar voren toveren. Eerst een double decker de Albion Venturer.

Albion Lowlander 323, 7087HJ 1963

Dan gaan we opnieuw naar een double decker, een stuk moderner uit 1963 de Albion Lowlander.

Hieronder weer een maar uit 1964 een Albion T uit Glasgow Schotland, waar ze ook gemaakt werden.

Albion Lowlander LR1 from 1963 with Alexander H40-29F bodywork 1967

        

Albion Venturer SPCX19W double decker 1977
Albion Valiant CX39N was originally a 1949 coach. In 1958 it was rebodied as a lowbridge decker by Roe
Albion T 1964 Glasgow
Albion CX19 Venturer with E.C.W. L27-28R body new as Red & White 884 in 1948
ALBION VENTURER 80 (1935)
Albion Victor 1951
Albion Lowlander 329, 7093HJ 1964 en kijk eens naar de prachtige auto’s er om heen!!

Ik ga dit hoofdstuk op de single decker en truck na uit de reclame uit 1951 afsluiten met een tekening van verschillende diverse doubledeckers. Deel drie zal helemaal over single deckers gaan. Voor nu gegroet.

 

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.