Buses AEC Associated Equipment Company Ltd England UK

Bussen AEC

AEC Regal IV 9822E 1953
AEC Reliance new in 1957 Plaxton Consort C41C bodied

Nu een fantastisch en groot hoofdstuk over een enorme busfabrikant.

AEC 1927 autocar
AEC buses and coaches, advert, 1947
AEC – Den Oudsten en zn, Woerden 1956
AEC 2MU3RV Reliance with Plaxton Highway DP41F body was new in 1961
AEC  Regal 0662
AEC 4U3RA Reliances Duple Northern Dragonfly C48C body.
AEC Regal III with Mann Egerton B31F body 1948
aec matador articulated bus australië 10581
AEC 661T with an English Electric H60R body, altered to H58R about 1936, and was rebodied with an NCB H30-26R body in 1946
AEC 1921 MoTr- AEC2
AEC RT 115 pk 1945
AEC 1930 ERBT-AEC1
AEC Reliance with Alexander bodywork 1959
AEC Regal MkIII AEC A217 carr Verheul GTW 340 1951
AEC Reliance with Willowbrook Viking C41F bodywork of 1958
AEC Regent V 2D3RA 6208-KWMetro Cammell H40-30F 1964
AEC-van Twist Regal Mark IV 9831 E Verheul Waddinxveen 1955

Het gaat over AEC, Associated Equipment Company Ltd. http://nl.wikipedia.org/wiki/AEC  (autobus- en vrachtwagenmerk) In Engeland een bus en vrachtwagenfabrikant, in Amerika alleen stond AEC voor Amerikaans Electric Car, een fusie tussen Argo, Broc en Borland in 1916, maar een lang leven hadden ze niet en in 1919 sloot het bedrijf haar poorten al. Pas de laatste 10 jaar word er weer uitgebreid gekeken of electrische auto’s echt iets van een vervanging kunnen betekenen, maar meer vanwege de dure olie en het feit dat dit vaak bij spanningen tot machtsmiddel gemaakt word. Ook in Nederland hebben talloze AEC bussen en vrachtwagens rondgereden. Vaak met een Nederlandse opbouw, vaak van Verheul, den Oudsten en dergelijke. Bij de foto’s zal ik voor zover mogelijk en bekend die bouwer ook noemen. De kwaliteit van sommige foto’s is niet best, maar vergeet niet dat ze soms stammen uit het begin van de vorige eeuw. Ook AEC vrachtwagens hebben hier rondgereden, maar die komen bij het hoofdstuk Trucks uitgebreid terug. Wel hebben er hier na de tweede wereldoorlog betrekkelijk veel AEC’s rondgereden. Voor de rest ga ik niet meer foto’s invoegen. Wil je meer AEC’s zien moet je even naar  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3716178709346.2176584.1422084541&type=1&aft=3716426435539&l=747efbdf4d

AEC 107 Haagsche Tramweg Maatschappij

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.