Buses ABI Advanced Bus Industries USA

Bussen Advanced Bus Industries

ABI MSV 25 Luxery Coach

Vandaag een betrekkelijk kort hoofdstuk, want het gaat om een Industrie die maar weinig verschillende bussen fabriceerd. Er valt in ieder geval maar weinig van terug te vinden. Op het Wereldwijde Web wordt er zowel van ABI als van Advanced Bus Industries gesproken. Maar vervolgens ook over het Merk NABI. Dat komt echter veel later pas aan bod.

ABI MSV 30 The Fleet of Star Metro

http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Bus_Industries Eigenlijk zijn er maar twee modellen te vinden, en dat zijn de ABI MSV 25 en de 30. De eerste is een ongelooflijk luxe bus die meestal als dierectiewagen of vergaderbus wordt gebruikt, of als luxevervoerder voor artiesten of andere hoogwaardigheidsbekleders. Hij is ook in gepantserde uitvoering verkrijgbaar. De 30 zie je veel rondrijden als kleinere openbaar vervoersbus bij bijvoorbeeld Star Metro.

ABI MSV Luxury-1 1997 GMC V8 powertrain engine
Aparte instap !! Tot zover dit hoofdstuk alweer.

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

One thought on “Buses ABI Advanced Bus Industries USA”

  1. Sweet looking vehicle. I’ve never heard of Mauck, nor have I heard of the Mauck MSV Luxury Coach. I can see a vehicle like this being used as a quality school bus, or a futuristic transit bus.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.