Buses AJOKKI Finland

Bussen Ajokki

Ajokki RV Bedford 1966
Ajokki Oy – the present Volvo Bus Finland
De voorste = een Ajokki 5300 Volvo B10M Buses in Tampere in 1987 Finland
Ajokki 1950

We zitten nog steeds bij de A, zelfs pas bij AJ, ik wist toen ik hieraan begon totaal niet dat er zo ongelooflijk veel busmerken met een A beginnen. Zo was ook Ajokki een merk waarvan ik nog nooit gehoord had. Laat staan dat ik al eens een bus van dat merk was tegengekomen. Toch is dit wel een merk wat niet zomaar 1 bus op de markt heeft gebracht en ze hebben bij hun link in de wikipedia zelfs zeven ondercatergoriën. Het is een bus afkomstig uit Finland, net zoals SISU, maar daar zijn we nog lange niet aan toe. http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ajokki_buses

Articulated Bus in Tampere
Ajokki 5000
Ajokki 8000.Scania Vabis Lisää Ajokkeja
Ajokki Bedford RW
AJOKKI uit 1953 met Aanhanger
Ajokki bus converted to recreational vehicle
Ajokki Express Atko( 1990 )Estland
Ajokki Victor Volvo (1990) Litouwen
Ajokki Raatalan talli
Ajokki 4330 1975
Ajokki Scania Vabis 1962
AJOKKI VANHA Finland

Er is nog veel meer om te laten zien, maar dan komt er nooit een einde aan dit hoofdstuk dus ik ga er nu toch mee stoppen. Op de eerdere link naar Facebook zijn ze allemaal te bewonderen

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.