Buses AMERICAN MOTOR BODY COMPANY USA

Bussen American Motor Body Company

AMB Com Chicago Motorbus 1919 Open Double Decker

Een erg oud bus en oud merk uit Amerika, bestaand tussen 1915 en 1926. Het stond aan het begin van hele sterke single en double deck’s bussen. http://www.coachbuilt.com/bui/a/american_motor_body/american_motor_body.htm

AMB Com Chicago Motorbus 1919 Double Decker
American Motor Body Nairn 6-Wheel Linn Haven 1925

Het zijn hele oude plaatjes waarvan sommige door anderen te groot vergroot waardoor lang niet allemaal even helder. Er zit tevens een groot verschil tussen de bussen uit 1915/1919 en de bussen waarmee dhr. Nairn in 1925 aan de slag ging. Ook bleek het in 1919 al mogelijk om tot een electrische bus te komen. Moet je nagaan 93/94 jaar geleden.
Onder het plaatje van de American Motor Body Nairn 6-Wheel Nairn  Staat een link met meer info over Nairn

AMB Com Chicago Motorbus 1919 Inside
AMB Com Chicago Motorbus 1919 Closed Double Decker
AMB Compagny Gas Electric bus 1915
AMB Compagny Gas Electric Bus 1915
AMB Compagny Gas Electric Bus 1916
American Motor Body Nairn 6-Wheel Linn Haven 1925
American Motor Body Nairn 6-Wheel Nairn http://www.jalopyjournal.com/forum/showthread.php?t=483757&page=419
American Motor Body Nairn 6-Wheel 1926 American Motor Body Nairn 6-Wheel Linn Haven 1925
American Motor Body Nairn 6-Wheel 1926
American Motor Body Nairn 6-Wheel 1926 lopende band
Anerican Motor Body Nairn 6-Wheel 1926
American Motor Body Nairn 6-Wheel Double Decker 1926
Marmon Herrington Trailer bus 1935 between Damascus + Bagdad Gebroeders Nairn
Marmon Herrington Trailer bus 1935 between Damascus + Bagdad

De onderste twee foto’s daar gaat het dus niet om het merk AMB, maar om foto’s van het Engelse merk Marmon Herrington dat onder leiding van de gebroeders Nairn een verbinding dwars door de woestijn tussen Damascus en Bagdad begon. Bij Trucks/Bussen Marmon komen we hier nog op terug.

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.