Buses A.C.L.O. Associated Company Lorries & Omnibuses UK

Bussen A.C.L.O. Associated Company Lorries & Omnibuses UK

Bussen ACLO

ACLO LOGO

Bussen ACLO Regel IV als proefbus voor Mexico Stad

AEC-ACLO Regel IV als proefbus voor Mexico Stad

Bussen ACLO (AEC)-Verheul Peru Lima
ACLO (AEC)-Verheul Peru Lima ©BCVM
Bussen ACLO = AEC South America 1938 Uraguay a

ACLO = AEC South America 1938 Uraguay (zie ook onder CUTSCA)

Bussen ACLO = AEC South America 1938 Uraguay b

ACLO = AEC South America 1938 Uraguay (zie ook later bij CUTSCA)

Vandaag een hoofdstuk over ACLO. Eigenlijk gaat het over AEC (Associated Equipment Company) en Verheul, maar het gaat om een bedrijf wat speciaal is opgericht door AEC om bussen voor Zuid Amerika te maken. Alles bij elkaar was dat achteraf gezien niet zo’n heel groot succes, want de bussen die het in Engeland en bijvoorbeeld Nederland voortreffelijk deden bleken slecht tegen het warme vochtige klimaat van Zuid Amerika te kunnen, dus uiteindelijk gingen ze niet lang mee, en kom je ze tot de dag van vandaag vaker als bouwkeet, of garage of als woning tegen dan als bus. Ze werden over het algemeen ook ingekort. De gemiddelde lengte was in Nederland zo’n 12 meter en speciaal voor Zuid Amerika werden ze omgebouwd tot een meter of 10, en vaak werd de moter naar achteren verplaatst.

Bussen ACLO Cuctsa-River 1961

ACLO Cuctsa-River 1961

Bussen ACLO-Verheul 03 AEC-VERHEUL bussen lijkt. Duidelijk zien we dat de wagen de motor achterin heeft en let vooral op de lengte die zeker een stuk korter

ACLO-Verheul 03 AEC . Duidelijk zien we dat de wagen de motor achterin heeft en let vooral op de lengte die zeker een stuk korter lijkt.

Bussen Aclo Regent III (Seida) 1962 Spanje
Aclo Regent III (zie ook bij Seida) 1962 Spanje

 Bussen Aclo Regent Mark III. 125 HP

Aclo Regent Mark III. 125 HP

Bussen ACLO Leyland EL40 de AMDET

ACLO Leyland EL40 de AMDET

Bussen ACLO Regal Geronimo Gnecco de El Condor 1042

ACLO Regal Geronimo Gnecco de (zie ook carroserie El Condor) 1042

Bussen ACLO Cutcsa National

ACLO Cutcsa National

Bussen ACLO mark IV = URUQUAY AEC Verheul

ACLO mark IV = URUQUAY AEC Verheul

Bussen ACLO of Leyland Argentina
ACLO of Leyland Argentina
Bussen ACLO Afiche GrupoACLO Afiche Grupo
Bussen Aclo ex Cutcsa 499
Aclo ex Cutcsa 499
Bussen Aclo Mark IV VerheulAclo Mark IV Verheul
Bussen Aclo Mark VI coche 22 de CUTU
Aclo Mark VI coche 22 de CUTU
Bussen Aclo Verheul Coba 02 Aclo Verheul Coba

Filed Under: ACLOAECBussenCUTCSAEL CONDORLeylandSEIDAUKVERHEUL

 

Author: Jeroen

In Dutch, my homelanguage: Ik ben Jeroen, tot januari 2015 was ik al dik 26 jaar werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis in een stad vlakbij Werelds grootste havenstad Rotterdam. Eerst als verpleegkundige/begeleider op high care, later op afdeling dubbeldiagnose (verslavingen) en ook nog een tijdje als administratief medewerker. Ik heb een spierziekte "Poli Myositis" (alle spieren zijn ontstoken) daardoor weinig energie. Sinds augustus 2015 is daarbij de diagnose Kanker gesteld, en ben ik helemaal arbeidsongeschikt geworden en zit middenin de behandelfase. Gelukkig ben ik daarnaast getrouwd, vader, en opa, en heb de nodige hobby's. Een daarvan is transportmiddelen verzamelen en daarmee een blog schrijven. Dit blog begon met bussen, maar nu komen ook sleepboten, auto's trucks en dergelijke aan bod. Kijk en geniet met me mee, reageer, en vul gerust aan. Fouten zal ik ook graag verbeteren. In English: I'm Jeroen, till januari 2015 I was already 26 years working as a nurse in a psychiatric hospital, near Rotterdam, Worlds biggest harbour with more than 98 nationalities living within it's borders. First I worked on closed high care ward and the last years on a ward with mainly addicted people. I liked my work very much. In 2007 I got ill. I got the diagnose Poli Myositis, a musscle dissease. Al my mussles are inflamed. And last august I got another diagnose. Cancer. It's plaveicelcel carcinoma and treated with Chemo and radioation. So I've even less energy than the last years. Still I try to make something of my life and the blog is helping with surviving with some pleasure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.